Events
Events Archive
January 11 - January 17
The National Culture Day of Romania
February 17 - February 17
BRANCUSI: THE VISIONARY
February 24 - February 25
Elena Mindru Quartet in New York
March 1 - March 5
ECATERINA VRANA at The Armory Show NYC
March 1 - March 5
SZILARD GASPAR @ VOLTA New York Art Fair
March 1 - March 5
DAN VOINEA @ VOLTA NY Art Fair
March 3 - March 3
Homage to DINU LIPATTI
March 16 - March 16
Lansarea volumului "Testament"
March 24 - March 25
COMEDIA REMIX
March 29 - March 29
"La Soirée de la Francophonie"
April 5 - April 5
Claudiu Turcus on Norman Manea
April 6 - April 8
András Visky lectures at CDC
April 20 - April 25
DILLEMAS, DECISIONS, DESTINIES
April 25 - April 25
Why 1989 Still Matters?
April 27 - April 27
HOMAGE TO DINU LIPATTI
ARCHIVE RSS
« Previous

  2017  

SZILARD GASPAR @ VOLTA New York Art Fair


VOLTA New York

March 1-5, 2017

Booth: F01 - Zorzini Gallery

Location:

Pier 90, West 50 Street at 12 Avenue, New York, NY 10019

New Works & Live Performance

March 1-5, 2017

Booth: F01 - Zorzini Gallery

Location:

Pier 90, West 50 Street at 12 Avenue, New York, NY 10019

Hours:

Wednesday, March 1:

Guest of Honour Preview: 5 – 7 pm

VIP + Public Vernissage: 7 – 10 pm

Thursday – Saturday, March 2 – 4: 12 – 8 pm

Sunday, March 5: 12 – 5 pm

*****

Szilard Gaspar, plastician din România, expus la VOLTA New York, unul dintre cele mai importante târguri de artă contemportană din lume

Institutul Cultural Român de la New York susține prezența artistului plastic din România, Szilard Gaspar, și a lucrărilor sale la unul dintre cele mai importante târguri de artă contemporană din lume, VOLTA NY (http://ny.voltashow.com/about/), din New York.

Adina Zorzini, prin galeria bucureșteană care îi poartă numele (http://www.zorzinigallery.com/), este cea care face oficiile de prezentare a lucrărilor lui Szilard Gaspar. Aceasta va fi prezent în cadrul târgului și va realiza, pe tot parcursul desfășurării evenimentului, o serie de performance-uri live, sub forma unor “meciuri de box”, în timpul cărora va “lupta” cu un sac de box din lut, aceasta simbolizând, la nivel conceptual-vizual, lupta artistului cu materia. Pentru acest performance, Zorzini Gallery va pune la dispoziția artistului 500 kg de lut.

Pentru exemplificare, vizionați acest video, cu un performance realizat de Szilard Gaspar, în 2015. De menționat că fiecare eveniment de acest fel este unic, diferit și nou:

https://www.youtube.com/watch?v=IQPZ84rCeVA&feature=youtu.be

Ineditul prestației, în cadrul generos al târgului specializat la New York, are toate șansele de a spori vizibilitatea prezenței artistice din România, într-un mediu foarte deschis experiențelor inedite. Standul va conține (pe lângă sacul de lut pentru performance) lucrări din fibră de sticlă și bronz.

***

Târgul Internațional de Artă Contemporană VOLTA New York se va desfășura în perioada 1 - 5 martie 2017, la Pier 90, iar Zorzini Gallery (București) a fost invitată – pentru a doua oară consecutiv - să fie prezentă cu un stand propriu, unde, de această dată, vor fi expuse picturi ale artistului Szilard Gaspar. Este un privilegiu ca o galerie românească să fie inclusă ca expozant la acest târg, întrucât selectarea participanților – din toată lumea – este foarte riguroasă, iar prezența acestora la VOLTA NY are loc numai pe bază de invitație.

VOLTA NY a debutat în 2008, fiind o extensie în spațiul nord-american a Târgului de artă european BASEL VOLTA, fondat la rândul său, în 2005, de către trei importanți dealeri internaționali de artă. Astfel, echipa VOLTA a creeat încă un spațiu ideal, de mare prestigiu și vizibilitate, pentru afirmarea internațională a unor tineri artiști, care au toate șansele să devină nume consacrate ale artei contemporane, un târg accesibil pentru tinerii iubitori de artă, dar și unul foarte iubit de colecționari.

VOLTA NY se defășoară în același timp și în vecinătate cu THE ARMORY SHOW, un alt reputat târg internațional de artă. Cele două sunt, de fapt, târguri afiliate și furnizează publicului viziuni complementare asupra artei contemporane.

***

Zorzini Gallery este o galerie de artă contemporană deschisă la București, în martie 2012, la inițiativa Adinei Zorzini, critic de artă și curator, al cărei program se concentrează asupra artei recente și al cărei portofoliu cuprinde, în egală masură, artiști tineri-emergenți și artiști deja consacrati, care corespund profilului estetic al galeriei.

Totdată, Zorzini Gallery reprezintă o platformă generoasă adresată proiectelor artistice ambițioase, cu repere contemporane, contribuind la dinamica tendințelor actuale din domeniul artei. Dincolo de expertiză și profesionalism, Zorzini Gallery are și o abordare experimentală, deschisă proiectelor cu un conținut serios, care se raportează la contextul evoluției artei contemporane din întreaga lume.

Link-uri utile:

http://ny.voltashow.com/exhibitors/galleries/list/zorzini-gallery-bucharest/szilard-gaspar/

http://www.zorzinigallery.com/artist-105-Szilard_Gaspar.html

https://www.youtube.com/watch?v=IQPZ84rCeVA

By joining our mailing list we will keep you up to date with the Institute's latest cultural events.

Join Us Today!
CONTACT

Romanian Cultural Institute, New York
200 East 38th Street
New York, NY 10016 (at 3rd Avenue)
Tel: 212-687-0180

Office hours:
Monday-Friday: 9am-1pm & 3pm-6pm

Library Hours:
Monday, Wednesday & Thursday: 10am-1pm
Tuesday & Friday: 3pm-6pm

Events News Dossiers Gold Agenda About
© 2013 Romanian Cultural Institute New York, www.icrny.org