Events
Events
May 12 - May 12
EUROPEAN LITERATURE NIGHT 2018
March 9 - March 9
VARUJAN VOSGANIAN: "The Book of Whisper
March 17 - February 28
BRANCUSI at the Guggenheim Museum
February 22 - February 24
Nomadaptation by Daniel Djamo
February 22 - February 23
BRANCUSI: A Lesson on the Infinite
January 5 - January 5
Romanian Literature as World Literature
December 21 - December 21
Romanian Christmas Traditions at RCINY
December 8 - December 20
Human Rights for Everyone
ARCHIVE RSS
Romania Day Festival on Broadway 2017


May 14, 2017

10:00 a.m. - 5:00 p.m.

Liberty Street & Battery Park

Bowling Green Plaza

New York, NY 10004

The Eighteenth Edition of the Romania Day Festival on Broadway will take place in the famous Financial District of New York city, on May 14, between 10:00 a.m. and 5:00 p.m.

As always, the Festival brings in an abundance of authenticity of romanian culture and tradition for the romanian-americans, our diaspora and for everybody participating in the event.

More info about program:

http://romaniabroadway.com/day-of-the-festival.html

*****

Ziua României pe Broadway, New York 2017

ICR New York susține, și în acest an, Festivalul Ziua României pe Broadway (Romania Day on Broadway) - http://romaniabroadway.com/

Cea de-a XVIII-a ediție a Festivalului Ziua României pe Broadway va avea loc duminica, 14 mai 2017, în New York, pe Broadway (între Liberty Street și Battery Park / Bowling Green Plaza). Orele între care se va desfășura evenimentul: 10:00 AM – 5:00 PM. Evenimentul este realizat împreună cu Fundația non-profit ZIUA USA (condusă de domnul Ștefan Minovici).

Pe scena festivalului, vor lua cuvântul: doamna Ioana Gabriela Costache — consul general al României la New York, și doamna Mihaela Istrate, care va transmite un mesaj din partea ICR adresat participanților, români și americani, la acest eveniment de tradiție al comunității româno-americane din New York și zonele învecinate.

Ca în fiecare an, festivalul va fi dedicat valorilor și tradițiilor culturale românești. Sunt invitați artiști, dansatori, muzicieni și mesteșugari din diverse zone ale țării noastre.

În cadrul acestui festival de mare vizibilitate, în inima Manhattan-ului, Festivalul Ziua României pe Broadway, împreună cu ICR New York, va prezenta publicului american și internațional spectacolul de dans tradițional românesc susținut de opt călușari din cadrul Ansamblului folcloric “Maria Tănase”, din Craiova.

De asemenea, pe scenă vor mai evolua: Valeria Arnăutu, Gheorghe Gheorghiu, George Rotaru, Brandușa Covalciuc, Ciprian Cocalia, Grupul Banatul, Roadrunners, Cosmina Badea, Abigail Budac, Ionela Bangala, Beatrice Andrei, Viorica Elen Onuț și designerul Ionela Bran.

Mai bine de 25.000 persoane sunt așteptate să participe la festival, într-un cadru autentic românesc, dar și într-una din cele mai frecventate zone ale metropolei americane, care atrage un număr imens de turiști din toată lumea.

Despre Ansamblul folcloric “Maria Tănase”:

Constituit, în 1992, ca un continuator al marelui ansamblu “Nicolae Bălcescu”, din Craiova, în intenţia de a da o expresie scenică diversităţii folclorului oltenesc şi, în acelaşi timp, folclorului din toate zonele României, ansamblul folcloric “Maria Tănase” (http://www.ansamblulmariatanase.ro) a obţinut, de-a lungul anilor, un binemeritat succes şi renume atât în ţară, cât şi în străinătate.

Transpunerea în scenă, cu cea mai mare grijă, a jocurilor tradiţionale şi promovarea cu consecvenţă a cântecului popular autentic au făcut din Ansamblul folcloric “Maria Tănase” unul dintre cele mai reprezentative şi valoroase colective artistice ale genului din România.

Coregrafia a fost semnată, pe rând, de maestrul Marin Badea, maestrul Puiu Vasilescu, iar apoi de coregraful Marin Stîrcu, a căror experienţă a fost preluată de valorosul maestru de dans, Ionel Garoafă, care conduce secţia de balet, formată din 22 de dansatori, cu un profesionalism aparte, dintre care opt călușari vor veni la New York, la evenimentul menționat.

Valoarea Ansamblului folcloric “Maria Tănase” a fost recompensată la festivalurile naţionale, dar şi internaţionale (Grecia, Egipt, Franţa, Italia, Germania, Spania, Bulgaria, Iugoslavia, Turcia şi Iran).

By joining our mailing list we will keep you up to date with the Institute's latest cultural events.

Join Us Today!
CONTACT

Romanian Cultural Institute, New York
200 East 38th Street
New York, NY 10016 (at 3rd Avenue)
Tel: 212-687-0180

Office hours:
Monday-Friday: 9am-1pm & 3pm-6pm

Library Hours:
Monday, Wednesday & Thursday: 10am-1pm
Tuesday & Friday: 3pm-6pm

Events News Dossiers Gold Agenda About
© 2013 Romanian Cultural Institute New York, www.icrny.org