Events
Events
May 12 - May 12
EUROPEAN LITERATURE NIGHT 2018
March 9 - March 9
VARUJAN VOSGANIAN: "The Book of Whisper
March 17 - February 28
BRANCUSI at the Guggenheim Museum
February 22 - February 24
Nomadaptation by Daniel Djamo
February 22 - February 23
BRANCUSI: A Lesson on the Infinite
January 5 - January 5
Romanian Literature as World Literature
December 21 - December 21
Romanian Christmas Traditions at RCINY
December 8 - December 20
Human Rights for Everyone
ARCHIVE RSS
SZILARD GASPAR @ VOLTA New York Art Fair


VOLTA New York

March 1-5, 2017

Booth: F01 - Zorzini Gallery

Location:

Pier 90, West 50 Street at 12 Avenue, New York, NY 10019

New Works & Live Performance

March 1-5, 2017

Booth: F01 - Zorzini Gallery

Location:

Pier 90, West 50 Street at 12 Avenue, New York, NY 10019

Hours:

Wednesday, March 1:

Guest of Honour Preview: 5 – 7 pm

VIP + Public Vernissage: 7 – 10 pm

Thursday – Saturday, March 2 – 4: 12 – 8 pm

Sunday, March 5: 12 – 5 pm

*****

Szilard Gaspar, plastician din România, expus la VOLTA New York, unul dintre cele mai importante târguri de artă contemportană din lume

Institutul Cultural Român de la New York susține prezența artistului plastic din România, Szilard Gaspar, și a lucrărilor sale la unul dintre cele mai importante târguri de artă contemporană din lume, VOLTA NY (http://ny.voltashow.com/about/), din New York.

Adina Zorzini, prin galeria bucureșteană care îi poartă numele (http://www.zorzinigallery.com/), este cea care face oficiile de prezentare a lucrărilor lui Szilard Gaspar. Aceasta va fi prezent în cadrul târgului și va realiza, pe tot parcursul desfășurării evenimentului, o serie de performance-uri live, sub forma unor “meciuri de box”, în timpul cărora va “lupta” cu un sac de box din lut, aceasta simbolizând, la nivel conceptual-vizual, lupta artistului cu materia. Pentru acest performance, Zorzini Gallery va pune la dispoziția artistului 500 kg de lut.

Pentru exemplificare, vizionați acest video, cu un performance realizat de Szilard Gaspar, în 2015. De menționat că fiecare eveniment de acest fel este unic, diferit și nou:

https://www.youtube.com/watch?v=IQPZ84rCeVA&feature=youtu.be

Ineditul prestației, în cadrul generos al târgului specializat la New York, are toate șansele de a spori vizibilitatea prezenței artistice din România, într-un mediu foarte deschis experiențelor inedite. Standul va conține (pe lângă sacul de lut pentru performance) lucrări din fibră de sticlă și bronz.

***

Târgul Internațional de Artă Contemporană VOLTA New York se va desfășura în perioada 1 - 5 martie 2017, la Pier 90, iar Zorzini Gallery (București) a fost invitată – pentru a doua oară consecutiv - să fie prezentă cu un stand propriu, unde, de această dată, vor fi expuse picturi ale artistului Szilard Gaspar. Este un privilegiu ca o galerie românească să fie inclusă ca expozant la acest târg, întrucât selectarea participanților – din toată lumea – este foarte riguroasă, iar prezența acestora la VOLTA NY are loc numai pe bază de invitație.

VOLTA NY a debutat în 2008, fiind o extensie în spațiul nord-american a Târgului de artă european BASEL VOLTA, fondat la rândul său, în 2005, de către trei importanți dealeri internaționali de artă. Astfel, echipa VOLTA a creeat încă un spațiu ideal, de mare prestigiu și vizibilitate, pentru afirmarea internațională a unor tineri artiști, care au toate șansele să devină nume consacrate ale artei contemporane, un târg accesibil pentru tinerii iubitori de artă, dar și unul foarte iubit de colecționari.

VOLTA NY se defășoară în același timp și în vecinătate cu THE ARMORY SHOW, un alt reputat târg internațional de artă. Cele două sunt, de fapt, târguri afiliate și furnizează publicului viziuni complementare asupra artei contemporane.

***

Zorzini Gallery este o galerie de artă contemporană deschisă la București, în martie 2012, la inițiativa Adinei Zorzini, critic de artă și curator, al cărei program se concentrează asupra artei recente și al cărei portofoliu cuprinde, în egală masură, artiști tineri-emergenți și artiști deja consacrati, care corespund profilului estetic al galeriei.

Totdată, Zorzini Gallery reprezintă o platformă generoasă adresată proiectelor artistice ambițioase, cu repere contemporane, contribuind la dinamica tendințelor actuale din domeniul artei. Dincolo de expertiză și profesionalism, Zorzini Gallery are și o abordare experimentală, deschisă proiectelor cu un conținut serios, care se raportează la contextul evoluției artei contemporane din întreaga lume.

Link-uri utile:

http://ny.voltashow.com/exhibitors/galleries/list/zorzini-gallery-bucharest/szilard-gaspar/

http://www.zorzinigallery.com/artist-105-Szilard_Gaspar.html

https://www.youtube.com/watch?v=IQPZ84rCeVA

By joining our mailing list we will keep you up to date with the Institute's latest cultural events.

Join Us Today!
CONTACT

Romanian Cultural Institute, New York
200 East 38th Street
New York, NY 10016 (at 3rd Avenue)
Tel: 212-687-0180

Office hours:
Monday-Friday: 9am-1pm & 3pm-6pm

Library Hours:
Monday, Wednesday & Thursday: 10am-1pm
Tuesday & Friday: 3pm-6pm

Events News Dossiers Gold Agenda About
© 2013 Romanian Cultural Institute New York, www.icrny.org